Vergaderen en het beleggen van meetings is vandaag de dag niet meer weg te denken uit het zakenleven. Omdat het vaak niet mogelijk is alle sprekers en participanten in dezelfde vestiging te verzamelen, wordt videoconferencing ingezet. Door middel van een goede op- en afstelling van camera’s en monitoren kunt u wereldwijd communiceren en zelfs documenten versturen of een whiteboard delen.

Waarom videoconferencing?

Videocommunicatie is de moderne manier van samenwerken. Met beelden legt u veel sneller uit wat u bedoelt. Dit stelt u in staat om sneller tot beslissingen te komen.
Met een videovergadering zijn de juiste mensen altijd binnen bereik, waar ze zich ook bevinden, zonder tijd te verliezen.

Lokaal of wereldwijd en op ieder gewenst moment

Overleg op afstand neemt de noodzaak weg om onnodig veel te reizen. Dit brengt ook nog eens een verlaging van de kosten met zich mee. Vanaf uw eigen werkplek communiceert u direct met andere vestigingen. Zonder heen en weer te reizen is frequenter overleg mogelijk.
Met de afstandsbediening verplaatst u zich van Amsterdam naar Eindhoven, of van Antwerpen naar Londen. U kunt zelfs meerdere vestigingen tegelijkertijd in beeld brengen. Met videoconferentie kunt u overal bij zijn, zonder te verplaatsen. En toch het gevoel hebben, fysiek aanwezig te zijn. Dit wordt telepresence genoemd.

Betaalbare systemen, beschikbaarheid van breedband Internet en een inmiddels perfecte kwaliteit zijn de redenen waarom videoconferentie een serieus alternatief is voor fysieke verplaatsing.